kebab

Każdy z nas kiedyś jadł kebab. Czasem był to dobry kebab, a czasem coś do kebaba podobne. Na dobry kebab składa się wiele czynników. Podstawowym jest mięso. W zależności od gustu może być to kurczak, baranina, wołowina. Mięso powinno być świeże oraz dobrze doprawione. Jest to podstawą w tym daniu.

Dobry smak zawdzięczamy również warzywom. To one również stanowią ważną część. Warzywa powinny być świeże oraz różnorodne. W każdym dobrym kebabie również znajdziemy sos, który jest wykonany na miejscu, a nie zakupiony z hurtowni gastronomicznej. Kebab może być podany na talerzu lub w bułce. Te dwie formy są najczęściej spotykane w naszym kraju. Cenowo kebab mieści się w granicach dziewięciu, a trzynastu złotych. Cena zależna jest od miejsca zakupu oraz renomy miejsca. Czasem warto dopłacić dwa złote i zjeść coś bardziej pewnego dla naszego żołądka.

Najlepszy kebab w Krakowie?

Prawda, najlepszy kebab jadłem w Krakowie. To tam zaskoczył mnie najbardziej smak potrawy jak również wystrój oraz obsługa. Cena była porównywalna do konkurencji lecz smak wybiegał daleko za nią. W bułce znajdowała się duża ilość mięsa. Było ono odpowiednio doprawione, Idealnie komponowało z bukietem surówek, który składał się z: pomidora, sałaty, cebuli, fety, ogórka, oliwek. Całość była idealnie doprawiona octem jabłkowym.

Na całości znajdował się sos ostry. Nadawał idealnego ostrego smaku daniu. Bułka była idealnie dopieczona. Zapach pieczywa niósł się po całym lokalu. W smaku pieczywo zostawiało konkurencje daleko w tyle. Uważam, że zostało pieczone na miejscu. Jeśli masz ochotę na dobry kebab śmiało polecam Kraków.